Hantar Lesen PSV untuk dapatkan Insentif & Akses Dalam App Grab Driver

Memandangkan Kementerian Pengangkutan telah membolehkan semua pemandu e-hailing yang telah lulus peperiksaan PSV untuk terus memandu sehingga akhir tahun 2019, kami ingin menyediakan rakan-rakan pengemudi itu lebih banyak masa untuk membuatnya menerusi keseluruhan prosedur pengawalseliaan.

Oleh itu, daripada mengunci akaun (tidak boleh menerima tempahan di Grab) semua rakan kongsi pemandu yang tidak mengemukakan permit PSV mereka, kami akan memperkenalkan beberapa peningkatan untuk kelayakan insentif dan kelayakan atribut program ini.

  • Insentif dibuat dari dua Disember 2019 sebelum tarikh pengesahan akan dikorbankan.

Selain itu, apabila anda menerbitkan lebih awal (pada 31 Dis 2019), anda boleh mendapatkan pembayaran balik RM100 untuk latihan PSV dan bonus RM50.

Soalan Lazim

Kenapa Grab yang buat macam ni?

Kami ingin menyediakan rakan kongsi pemandu kami yang menjalani prosedur yang mencukupi untuk memperoleh PSV dan memberitahu kami apabila mereka telah menerimanya.

Adakah Grab takkan bayar insentif saya?

Ya, kami tidak memberikan insentif kepada rakan-rakan pengemudi tanpa menyelesaikan prosedur pengawalseliaan. Akibatnya, anda tidak akan mempunyai keupayaan untuk memerhatikan penggalak masa pada kad kerja anda sendiri, dan tidak akan mendapat bayaran untuk pendekatan insentif daripada bahagian insentif program ini. Jangan bimbang, apabila anda menyelesaikan prosedur pengawalseliaan anda dan menyerahkan rekod yang diperlukan kepada kami, anda akan layak untuk komisen lagi.

Bilakah agaknya akaun saya layak untuk dapat insentif dan akses dalam app lepas saya hantar lesen PSV?

Anda akan layak untuk insentif dan ciri program lagi dalam masa 10-14 hari bekerja selepas anda memfailkan dokumen yang diperlukan.

Apa nak buat jika akaun saya telah ‘ditahan’ sebelum 16 November 2019?

Kami tak boleh buat apa-apa. Akaun anda akan ‘ditahan’ sehingga anda menyerahkan permit PSV kepada kami.