DAFTAR PEMANDU GRAB

Kisah Pemandu

Ayah pemandu Grab full-time dapat faedah daripada caruman PERKESO

Ayah kepada pemandu e-hailing Grab, Md Shanizam Saleh, 32, yang meninggal dunia akibat sesak nafas 13 Oktober 2019, telah menerima cek Faedah Pengurusan Mayat bernilai RM2,000. Saleh Abdul Manaf telah menerima cek sumbangan Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) itu daripada Timbalan Menteri Sumber Manusia, Datuk Mahfuz Omar. Malahan, beliau juga layak menerima pencen Faedah Orang Tanggungan …

Ayah pemandu Grab full-time dapat faedah daripada caruman PERKESO Read More »

Selepas sedekah RM2 dari tambang penumpang, rezeki pemandu Grab bertambah lebih murah

Hari tu, saya naik grab dengan anak-anak saya. Dekat saja, dari rumah ke pejabat. Tambangnya RM7.00. Saya pun bagi dia RM10.00 sebab tak ada duit kecil. Dia pun tak ada duit kecil. “Akak boleh tolong saya?” dia tanya saya. “InsyaAllah, boleh. Tolong apa?” “Saya bagi akak RM5.00 ni. Saya tak ada duit kecil. Nanti akak …

Selepas sedekah RM2 dari tambang penumpang, rezeki pemandu Grab bertambah lebih murah Read More »

Murah rezeki pemandu Grab selepas sedekah RM2 dari tambang

Hari tu, saya naik grab dengan anak-anak saya. Dekat saja, dari rumah ke pejabat. Tambangnya RM7.00. Saya pun bagi dia RM10.00 sebab tak ada duit kecil. Dia pun tak ada duit kecil. “Akak boleh tolong saya?” dia tanya saya. “InsyaAllah, boleh. Tolong apa?” “Saya bagi akak RM5.00 ni. Saya tak ada duit kecil. Nanti akak …

Murah rezeki pemandu Grab selepas sedekah RM2 dari tambang Read More »

Pemandu Grab tunggu gadis selesaikan solat jamak tepi jalan

Salah satu kisah yang menjadi viral minggu ini apabila @AinulNunanaa dan kakaknya nak cari surau untuk solat. Tapi area Sri Petaling merupakan kawasan majoriti Chinese. Maka agak susah nak jumpa surau. Mereka mungkin dalam perjalanan, itu membolehkan mereka untuk solat jamak dan qasar. So bila dah tak dapat jumpa surau, kakaknya decide untuk solat sahaja …

Pemandu Grab tunggu gadis selesaikan solat jamak tepi jalan Read More »